Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


EKŞİ SÖZLÜK KULLANICILARININ YENİ MEDYA KULLANIM PRATİKLERİ

NEW MEDIA USAGE PRACTICES OF USERS EKŞİ SÖZLÜK

EKŞİ SÖZLÜK KULLANICILARININ YENİ MEDYA KULLANIM PRATİKLERİ

 
Yazar : Rengim SİNE  & Selami ÖZSOY  
Türü :
Baskı Yılı : 2017
Sayı : 20
Sayfa : 53-65
DOI Number: :
Cite : Rengim SİNE & Selami ÖZSOY, (2017). EKŞİ SÖZLÜK KULLANICILARININ YENİ MEDYA KULLANIM PRATİKLERİ. Route Education and Social Science Journal , 20, p. 53-65. Doi: 10.17121/ressjournal.885.
1686    1200


Özet
Teknolojinin hızlı gelişimi ve iletişim teknolojilerinin her geçen gün çeşitlenmesiyle birlikte, kişilerin internet araçlarını kullanımı hızla artış göstermektedir. Günümüzde bu araçların en önemlisi yeni medyadır. Yeni medya; kullanıcıların kendilerini sanal yollarla ifade edebildikleri ve sosyalleşebildikleri platformlardan oluşmaktadır. Bu platformlar, yaş farkı gözetmeksizin toplumun her kesimince etkin bir biçimde kullanılmakta, bireylerin kendilerini farklı ortamlarda ifade etmelerine olanak sağlamaktadırlar. Bu çalışmada Türkiye'nin belirli bir kesimini temsil eden ve siber kültürün oluşumunda önemli bir rol üstlenen Ekşi Sözlük isimli web sitesinde aktif olan yazarların; yeni medya kullanım pratikleri tespit edilmeye çalışılmıştır. Gündelik yaşantımızın her alanında var olan internetin kullanım özellikleri ve alışkanlıklarımız üzerindeki etkileri; Ekşi Sözlük yazarlarından basit tesadüfi örneklem yoluyla seçilen 242 kişi üzerinde yapılan anket çalışmasıyla ortaya konulmuştur.

Anahtar Kelimeler
Yeni medya, Kullanımlar ve Doyumlar Kuramı, Ekşi Sözlük.

Abstract
People’s usings of internet tools has increased by the fast evolution of communication technologies such as internet, smartphone etc. Nowadays, the most important of this tools is new media. The new media; consists of platforms in which users can express themselves by virtual paths and socialize. These platforms, afford people an opportunity to express themselves and they are used by all sections of society without distinction of age. In this search, it has been tried to identify new media usage practices of writers who writes actively in web site called Ekşi Sözlük and represent a certain section of society; it has been expressed properties of usage internet that exists in all fields of everyday life and influences on our habits through survey study on 242 people which has been elected with simple random sample method between Eksi Sozluk writers.

Keywords
New media, Uses and Grafitications Theory, Ekşi Sözlük.

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri