Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


TÜRKİYE'DE KIRSAL GÖÇ VE TARIMSAL ÇALIŞMA HAYATI

AGRICULTURAL WORKING LIFE AND RURAL MIGRATION IN TURKEY

TÜRKİYE'DE KIRSAL GÖÇ VE TARIMSAL ÇALIŞMA HAYATI

 
Yazar : Ertuğrul GÜREŞÇİ    
Türü :
Baskı Yılı : 2017
Sayı : 14
Sayfa : 57-64
DOI Number: :
Cite : Ertuğrul GÜREŞÇİ , (2017). TÜRKİYE'DE KIRSAL GÖÇ VE TARIMSAL ÇALIŞMA HAYATI. Route Education and Social Science Journal , 14, p. 57-64. Doi: 10.17121/ressjournal.592.
9437    2215


Özet
Türkiye'de 1950'lerde başlayan kırdan kente göçler, çeşitli ekonomik ve sosyal nedenlere bağlı olarak gerçekleşmiştir. Bu tür göçlerin, kırsaldan kaynaklanan en büyük nedenini tarımsal faktörler oluşturmaktadır. Tarımdaki çalışma hayatının kendisine özgü bir takım özelliklerinin olması bu sektörde ekonomik ve sosyal sorunlara da neden olabilmektedir. Bu tür sorunlar kırsal göç için itici faktörleri oluşturmaktadır. Bu çalışmada, Türkiye'de kırsal göçün nedenleri arasında yer alan tarımsal çalışma hayatının bu tür göçler üzerine nasıl ve ne şekilde etki yaptığının ortaya konulması amaçlanmıştır.

Anahtar Kelimeler
Anahtar Kelimeler: Kırsal göç, göç, tarım, tarımsal çalışma

Abstract
Rural-urban migration in Turkey when has been started in 1950s, was realized due to various economic and social reasons. This type of migration is the largest cause arising from rural agricultural factors. Having a number of specific features of his working life in agriculture can lead to the economic and social problems in this sector. Such problems constitute the driving factor for rural migration. In this study, how the causes of migration of rural life among the agricultural work in Turkey on migration and is intended to reveal whether such an impact in what way.

Keywords
Keywords: rural migration, migration, agriculture, agriculte working

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri