Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


GRAFİK TASARIMDA FOTOĞRAF VE TİPOGRAFİNİN ÖNEMİ

THE IMPORTANCE OF PHOTOGRAPHY AND TYPOGRAPHY IN GRAPHIC DESIGN

GRAFİK TASARIMDA FOTOĞRAF VE TİPOGRAFİNİN ÖNEMİ

 
Yazar : Duygu KIZILDEMİR  & Hüseyin ERYILMAZ  
Türü :
Baskı Yılı : 2016
Sayı : 11
Sayfa : 56-80
DOI Number: :
Cite : Duygu KIZILDEMİR & Hüseyin ERYILMAZ, (2016). GRAFİK TASARIMDA FOTOĞRAF VE TİPOGRAFİNİN ÖNEMİ. Route Education and Social Science Journal , 11, p. 56-80. Doi: 10.17121/ressjournal.562.
9854    5981


Özet
Bu çalışmanın amacı, var olmaya başladığı zamandan itibaren tüm dünyayı etkisi altına alan, fotoğraf ve tipografinin grafik tasarıma katkılarını ve önemini aktarmaktır. Çalışmanın ilk bölümünde grafik tasarım tanımlanmıştır. İkinci bölümde fotoğrafın kısa tarihi, insanların yaşamına dahil olması ve değişen zamanla birlikte hem bilimsel hem de görsel olarak geliştiği gibi toplumlar üzerinde oluşturduğu etkileri, iletişim ve reklamcılık alanında görsel bir araç olarak kullanımı dijital çağda bilgisayarın da icadıyla birlikte grafik tasarım içerisindeki önemi anlatılmıştır. Üçüncü bölüm tipografinin incelenmesine ayırılmıştır. Tipografinin değişen zamanla biçimlenmesi, günümüzde tipografinin kullanım alanları ve grafik tasarımdaki yeri tanımlanmaktadır. Bu çalışma ile sadece zamanın grafik tasarım ve öğeleri üzerine etkilerinden değil, grafik tasarımda fotoğraf ve tipografinin kullanımının toplumlar üzerine etkilerinden de bahsedilmektedir.

Anahtar Kelimeler
Grafik Tasarım, Fotoğraf, Tipografi

Abstract
Aim of this study is to convey importance and contribution of photography and typography which effected whole world from the first day of its existence, to graphic design. In the first section of this study, graphic design is being defined. In the second section, a brief history of photography, the way that photography involved in people’s life, the way it evolved both scientifically and visually, and its impacts on societies are being explained. Also its usage as a visual element in communication and advertising, its importance in graphic design within the digital era by the discovery of computer technologies are being expressed. The third section is dedicated to examination of typography. Its alteration by time, current areas of use and its importance as a graphic design element is being identified. In this study, not only the effects of time on graphic design and its elements, but also the effects of usage of photography and typography in graphic design on societies are mentioned.

Keywords
Graphic Design, Photograph, Typography

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri