Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


ETİK BİR MEDYA İÇİN

ETHICS FOR THE MEDIA

ETİK BİR MEDYA İÇİN

 
Yazar : Zeynep KANTARCI    
Türü :
Baskı Yılı : 2015
Sayı : 5
Sayfa : 340-350
DOI Number: :
Cite : Zeynep KANTARCI , (2015). ETİK BİR MEDYA İÇİN. Route Education and Social Science Journal , 5, p. 340-350. Doi: 10.17121/ressjournal.286.
7871    2332


Özet
İnsan, eylemlerine sınırlamalar getiren bir varlıktır. İnsan yaşantısı hayatın olmazsa olmazı olan ahlak kuralları ile çepeçevre sarılmıştır. Her alanda karşımıza çıkan değerler alanını medya dünyasında da görmekteyiz. Elbette nerde insan varsa orda var olan insani eylemlere çeki düzen vermek için ahlaka muhakkak ihtiyaç olacaktır. Bu nedenle bir bilgilenme aracı olan medya dünyasında ahlaki atmosfer yaratmak için medya etiği kavramı gündemde yer almaktadır. Medya etiği sayesinde medya dünyasında yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler gözden geçirilir. Etik bir medya için medyanın sorumlulukları üzerinde durulur.

Anahtar Kelimeler
Medya, etik, değerler

Abstract
It is an entity that imposes restrictions on human activities. Indispensable part of life, human life is wrapped all around with the code of ethics. Field values are encountered in every field, we also see the media world. Of course, if there where there is human to tidy up the morality of human actions will need to be sure. For this reason, the moral atmosphere in order to create an informational tool in the world of the media agenda is the concept of media ethics. Thanks to the media ethics, what to do and not in the world of media is reviewed. It emphasis on the ethical responsibilities of the media are ethics for the media

Keywords
Media, ethics, values

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri