Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI VE EKONOMİK BÜYÜME İLİŞKİSİ: G-7 VE HİNDİSTAN KARŞILAŞTIRMALI BİR ANALİZ

THE RELATIONSHIP BETWEEN INTELLECTUAL PROPERTY RIGHTS AND ECONOMIC GROWTH: G-7 AND INDIA

FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI VE EKONOMİK BÜYÜME İLİŞKİSİ: G-7 VE HİNDİSTAN KARŞILAŞTIRMALI BİR ANALİZ

 
Yazar : Şeyma BOZKAYA    
Türü :
Baskı Yılı : 2019
Sayı : 41(1)
Sayfa : 958-974
DOI Number: :
Cite : Şeyma BOZKAYA , (2019). FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI VE EKONOMİK BÜYÜME İLİŞKİSİ: G-7 VE HİNDİSTAN KARŞILAŞTIRMALI BİR ANALİZ. Route Education and Social Science Journal , 41(1), p. 958-974. Doi: 10.17121/ressjournal.2223.
849    731


Özet
Bilgi ekonomisi çağında yaşadığımız bu dönemde küresel rekabette yer edinmek ekonomik büyümeyi sürdürülebilir istikrarlı bir düzeyde tutmak ekonomilerin güncel konuları konumdadır. Ar-Ge harcamalarının ekonomik büyüme de katkısı göz önüne alındığında Ar-Ge faaliyetlerini teşvik edecek FMH koruması oldukça önemli bir konudur. Çünkü FMH koruması ülkelerin üretim faaliyetlerini, verimliliklerini etkileyerek ve ticareti üzerinde teşvik edici bir etkiye sahip olarak ekonomik büyümeyi pozitif etkilemektedir. Bu kapsamda bu çalışma FMH koruma politikalarının büyüme üzerindeki etkisini G-7 ülkeleri ve Hindistan ile ele alarak değerlendirmektedir. Çalışma kapsamında Hindistan’ın FMH Endeksi doğrultusunda Ar-Ge faaliyetlerinin etkisi G-7 ülkeleri ile karşılaştırılarak değerlendirilmiştir ve FMH korumasının önemine dikkat çekmektedir.

Anahtar Kelimeler
Fikri Mülkiyet Hakları, Ekonomik Büyüme, İnovasyon, Ar-Ge

Abstract
In this age of knowledge economy, taking a place in global competition is the current issues of economies keeping economic growth at a stable stable level. Considering the contribution of R & D expenditures to economic growth, FMH protection, which will encourage R & D activities, is a very important issue. Because FMH protection has a positive effect on economic growth by influencing the production activities, productivity of the countries and having an encouraging effect on trade. In this context, this study evaluates the impact of FMH protection policies on growth with G-7 countries and India. Within the scope of the study, the impact of R & D activities in line with India's FMH Index is compared with G-7 countries and draws attention to the importance of IPR protection.

Keywords
Intellectual Property Rights, Economic Growth, Innovation, R & D

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri