Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Özet


METRİK UZAYLARA GİRİŞ DERSİNDE UZAKLIK VE AÇIK KOMŞULUK KAVRAMLARINDAKİ İŞLEMSEL VE KAVRAMSAL BİLGİ DÜZEYLERİNİN İNCELENMESİ
Bu çalışmanın odağı Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü ikinci sınıfında okuyan öğrencilerin uzaklık fonksiyonu ile ilgili kavramsal ve işlemsel bilgi düzeyleri ve aynı küme üzerinde farklı metriklere göre tanımlanan komşulukların ve onların grafiklerinin belirlenmesi üzerinedir. Nitel araştırma deseninin kullanıldığı çalışmanın verileri bir devlet üniversitesinde Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümüne devam eden 28 öğretmen adayına uygulanan 4 adet açık uçlu sorulara verilen yanıtlardan elde edilmiştir. Sorular birbirinden bağımsız iki alan uzmanı tarafından analiz edilmiş ve bulgular temalar altında sunulmuştur. Araştırma sonucunda çoğu öğrencinin metrik tanımını yapabildikleri fakat tanımın uygulanması olan işlemsel kısımda bazı hatalar yaptıkları görülmüştür. Öğrencilerin bazılarının ise bir noktanın komşuluğunu belirlemede ve grafiğini çizip yorum yapmakta zorlandıkları gözlemlenmiştir.

Anahtar Kelimeler
Metrik uzay, açık komşuluk, matematik eğitimi, kavramsal, işlemsel

Kaynakça

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri