Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Özet


EXAMINATION OF THE ONLINE GAME ADDICTION LEVELS OF SECONDARY SCHOOL STUDENTS ACCORDING TO DIFFERENT VARIABLES (GAZIANTEP PROVINCE EXAMPLE)
Gelişen teknolojinin faydaları olduğu gibi olumsuz yanları da bulunmaktadır. Bu olumsuzlukların arasında online oyun bağımlılığını da saymak mümkündür. Günümüzde bu bağımlılık oldukça yaygın hale gelmiştir. İşte bu araştırmada 11-14 yaş aralığında olan ve 2022-2023 eğitim- öğretim yılında Gaziantep ili Şahinbey ilçesinde faaliyet gösteren 3 devlet ortaokuluna giden öğrencilerin online oyun bağımlılığının bazı değişkenler bağlamında değerlendirilmesi amacıyla yapılmıştır. Araştırmada nicel araştırma yöntemlerinden anket yöntemi kullanılmıştır. Veriler Kayri ve Günüç (2009) tarafından Türkçeye uyarlanan İnternet Bağımlılık Ölçeği (Online Oyun Bağımlılık Ölçeği) kullanılmıştır. Elde edilen veriler Açıklayıcı Faktör Analizi, Doğrulayıcı Faktör Analizi, Frekans, Yüzde, Bağımsız Örneklem T-Testi, ANOVA, Pearson Korelasyon Analizi ve Çok Değişkenli Doğrusal Regrasyon Analizi yapılmıştır. Analiz sonucunda, Online Oyun Bağımlılık Ölçeğinde alınan puanlar ve Online Oyun Bağımlılık Ölçeği alt boyutları ile bazı bağımsız değişkenler arasında istatistiksel olarak anlamlı farklılık ve korelasyon ilişkisi olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca bazı bağımsız değişkenlerin Online Oyun Bağımlılık Ölçeğinde alınan puanlar ve Online Oyun Bağımlılık Ölçeği alt boyutlarını istatistiksel olarak anlamlı bir şekilde yordadığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler
Online Oyun, Bağımlılık, Online Oyun Bağımlılığı

Kaynakça

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri