Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Özet


BİLİM VE SANAT MERKEZLERİNDE GÖREV YAPAN TÜRKÇE ÖĞRETMENLERİNİN DERS MATERYALİ GELİŞTİRME/KULLANMA DURUMLARININ İNCELENMESİ
Bu araştırmanın amacı Bilim ve Sanat Merkezlerinde görev yapan Türkçe öğretmenlerinin ders materyali geliştirme ve kullanma durumlarını, öğretmenlerin materyal kullanımı hakkındaki görüşlerini ve etkinlik sürecindeki çeşitli uygulamaları ortaya koymaktır. Çalışmanın yapıldığı tarih itibariyle Bilim ve Sanat Merkezlerinde görev yapan 72 Türkçe öğretmeni bulunmaktadır. Görüşülen 20 Türkçe öğretmeni, araştırmanın örneklemini oluşturmaktadır. Bu çalışmada görüşme yöntemi kullanılmış, Bilim ve Sanat Merkezlerinde görev yapan Türkçe öğretmenlerine yarı yapılanmış görüşme formu kullanılarak açık uçlu sorular yöneltilmiş, her bir soruya verilen cevaplar kendi içlerinde değerlendirilmek üzere okunmuş ve benzerlik taşıyan cevaplar aynı kategori dâhilinde dikkate alınarak sınıflandırılmıştır. Araştırmadan elde edilen veriler betimsel analiz ile çözümlenmiştir. Öğretmenler BİLSEM’de materyal kullanımının verimli olduğunu fakat kaynağın yetersiz olduğunu, BİLSEM’deki öğrencilerin beklentilerinin daha yüksek olması sebebiyle daha ilginç materyallere ihtiyaç duyulduğunu ifade etmişlerdir.

Anahtar Kelimeler
Türkçe eğitimi, özel yetenek, BİLSEM, materyal geliştirme.

Kaynakça

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Duyurular

     

    Dear Academicians,

    RESSJOURNAL's issue 10/5 (September 2023) is published. RESSJOURNAL's new issue (100th Anniversary Special Issue) will be published on October 29, 2023. We are waiting for your qualified articles.



Adres :Kemalpaşa Cd Arıtman Apt K.1 N.1 Antakya / HATAY
Telefon : Faks :
Eposta :ressjournal@gmail.com & articlesubmit@ressjournal.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri